Cu Ce Se Stropesc Pomii Primavara

Cu Ce Se Stropesc Pomii Primavara. Conform expertilor, uleiul horticol se poate face toamna, dupa ce frunzele pomilor au cazut si acestia au intrat in perioada de repaus vegetativ. De această dată vei folosi pentru udat pomii un amestec format din piatră vânătă și apă fără var (se recomandă a se dizolva 200 de grame în 10 litri de apă).

AGROTV » Cum intretinem plantatiile de mur primavara, in from agro-tv.ro

Toamna, după ce cad frunzele (în repaus vegetativ), se va face o îmbăiere a pomilor cu unul din următoarele produse : Stropirea pomilor se va face prin îmbăiere, fără scurgerea soluției de pe tulpină la sol. Cele mai cunoscute specii pentru care se realizează tratamente fitosanitare, la noi în ţara, sunt mărul, părul şi prunul.

Spre Sfârșitul Lunii Aprilie, Uneori Și Mai Devreme, Se Poate Instala Seceta.

O solutie impotriva rapanului amestecata cu insecticid, protejeaza pomul. Acestia se folosesc doar in cazul tratamentelor „in verde”, acolo unde exista specii cu frunze cu suprafata cerata (varza, gulia etc). ♦ coprantol duo (28 % cupru:

Este Esențial Ca Pentru Stropirea Pomilor Primăvara Să Se Utilizeze Un Tratament Cu Ulei Horticol Și Încă O Substanță Activă Cu Rol De Insecticid, Pentru A Combate Eficient Dăunătorii.

Pe lângă tratamentul cu cupru, la dezmugurit, se aplică și un tratament cu un insecticid pe bază de ulei, cu rolul de a reduce formele hibernante ale insectelor dăunătoare. Uleiul horticol este un produs de origine petrolieră, special preparat pentru tratarea pomilor fructiferi; Cele mai cunoscute specii pentru care se realizează tratamente fitosanitare, la noi în ţara, sunt mărul, părul şi prunul.

Read >>  Cupa Romaniei Handbal Masculin 2018

O Astfel De Combinație De Tratament Elimină Adulții, Larvele Și Ouăle Care Migrează Iarna Pe Tulpinile Și Crengile Pomilor Fructiferi.

Ce este si in ce doze il folosim la pomi. Stropirea la negru se va face separat de stropirea albastră, însă numai în următoarele condiții: La finalul lunii februarie sau la inceputul lunii martie este perioada favorabila pentru aplicarea primului tratament.

Pentru Trandafiri, Cele Mai Eficace Sunt Ingrasamintele Solide Cu Eliberare Lenta.

Iată cum se prepară această soluție și când se stropesc, de fapt. Astfel, stropitul pomilor se aplica: Dacă pământul nu a înghețat încă de la începutul lunii decembrie se poate un strat de îngrășământ la baza pomilor.

In Perioada De Repaus Vegetativ;

Toamna, în perioada de repaus vegetativ și după căderea frunzelor; Chiar la inceputul lunii martie, atunci cand pomii se pregatesc sa iasa din perioada de repaus vegetiv si temperaturile depasesc 5 grade celsius, se face stropirea cu ulei horticol si insecticid. Viermele fructelor, omizile defoliatoare, păduchii, acarienii se combat cu unul dintre produsele: